Bakker & Timmenga

Bakker & Timmenga

Orgelmakerij Bakker & Timmenga houdt zich al 130 jaar onafgebroken bezig met mechanische kerkorgels. De afgelopen 25 jaar heeft het accent bij ons volledig op restauratie gelegen, een specialisme dat het bedrijf een uitstekende naam heeft gegeven.

Met de uitgevoerde reconstructies hebben we bewezen ook in staat te zijn een nieuw binnenwerk of een nieuwe kas geheel in stijl te kunnen vervaardigen, waarbij geen enkele concessie wordt gedaan aan materiaalkeuze. Elk onderdeel wordt in onze eigen werkplaats nauwgezet gemaakt.

De medewerkers die momenteel bij het bedrijf werken, hebben allen al jarenlang in het orgelvak gewerkt. We mogen gerust zeggen dat inzet en liefde voor het vak bij ieder vanzelfsprekend is geworden. Doordat wij ons blijvend inzetten voor het behoud van het orgelbestand in Noord-Nederland is onze toewijding bij het 125-jarig bestaan van het bedrijf in 2005 bekroond met het predicaat ‘Hofleverancier’, uitgereikt door hare Majesteit Koningin Beatrix.

Door zowel in technisch opzicht als in klank kwaliteit te leveren hebben we van een groot aantal orgelbezitters opdrachten mogen ontvangen, en we zijn er dankbaar voor dat ook in de komende jaren onze orderportefeuille goed gevuld is.

Bakker & Timmenga
Kleine Kerkstraat 25
8911 DL Leeuwarden
058-2129687
058-2138691
E-mailadres
Website
7 medewerkers
Opgericht in : 1880
01000450 – KvK

Comments are closed.