Flentrop Orgelbouw B.V.

Flentrop Orgelbouw B.V.

Vakmanschap sinds 1903

Flentrop orgelbouw restaureert en bouwt al meer dan 100 jaar pijporgels. We doen dit met veel liefde voor het ambacht, passie voor muziek en optimale klankvorming.

De basis bij het ontwerpen en bouwen van alle nieuwe instrumenten is: onze eigen creativiteit én de kennis van eeuwenlange, ambachtelijke orgelbouw. In de lange geschiedenis van Flentrop hebben we brede kennis opgedaan van de meest uiteenlopende historische orgeltypen. Zowel binnen als buiten Nederland en met ieder zijn eigen, specifieke klankidioom. Soms bevonden zich in onze werkplaatsen instrumenten uit wel vijf verschillende eeuwen!

Instrumenten met een eigen persoonlijkheid

Wij willen een instrument scheppen met een eigen persoonlijkheid, met een muzikale zeggingskracht die mensen blijvend aanspreekt. Ieder orgel dat onze werkplaats verlaat is een uniek, op maat gesneden instrument. De instrumenten passen volledig bij de ruimte waar het staat. Daardoor komt een Flentroporgel niet alleen tot zijn recht in goed klinkende kerken, maar ook in concertzalen of de huiskamer.

Bij restauraties doen we nauwkeurig onderzoek naar de essentiële waarden van een instrument. We kijken heel precies naar alles wat van belang is voor de klankvorming en het herstellen van de specifieke eigenschappen.

Meer informatie

U bent altijd van harte welkom om onze werkplaats te bezoeken. Ook kunt u vragen stellen of informatie opvragen per mail of telefoon.

Video’s en CD’s
Benieuwd naar de klank van verschillende orgels, of wilt u meer weten over restauraties en het vak van orgelbouw? Bekijk dan de video’s of CD’s op onze website.

Orgels
Meer weten over onze projecten? Hieronder een kleine selectie van speciale of bijzondere orgels die wij hebben gebouwd of gerestaureerd.

Flentrop Orgelbouw B.V.
Westzijde 57
1506 EC Zaandam
0031-(0)75-6168651
0031-(0)75-6168652
E-mailadres
Website
25 medewerkers
Opgericht in : 1903
35000768 – KvK

 Alkmaar, Laurenskerk, 13/P/II - Van Covelens, 1511
 Alkmaar, Laurenskerk, 56/P/III Van Hagerbeer (1646)/Schnitger (1725)
 Verenigde Staten, Chicago, Illinois, Holy Name Cathedral, 71/P/IV
 Duitsland, Hamburg, St. Katharinenkirche, 61/P/IV
 Haarlem, Philharmonie, grote orgel, 47/P/III A. Cavaillé-Coll, 1875
 Verenigd Koninkrijk, Londen, Royal College of Music, 34/P/III
Comments are closed.