Gebr. van Vulpen

Gebr. van Vulpen

Vakmensen én orgelliefhebbers. Ons personeel bestaat uit specialisten, vakmensen die alles weten van metaal, hout, meubelmaken, intonatie, orgelontwerp en zo voort. Veel van hen zijn ook orgelliefhebbers, mensen die van orgelmuziek houden, of zelf orgelspelen. Zij weten hoe hun aandeel in uw instrument bijdraagt aan het klinkend resultaat. Dat geldt temeer voor onze onderhoudsmensen.

Bij ons gebeurt alles in eigen huis:  ontwerpen, gieten van orgelmetaal, het maken van pijpen (vitaal voor een eigen geluid), meubelmaken (orgelkassen), vervaardigen van windladen, regeerwerk en windvoorziening.  Wij hebben dus een snelle levertijd. Bij onderhoud en restauratie geldt hetzelfde. Als wij iets vervangen, vervaardigen we de onderdelen zelf, in de stijl van uw instrument. We hebben een eigen opslag van hout, tin en lood.

Ook na 75 jaar orgelmaken blijven we ons ontwikkelen en verbreden we telkens ons werkterrein. Onze ervaring en vakmanschap steken we in uiteenlopende soorten instrumenten. Zo maken we graag orgels die zijn toegesneden op de oudere muziek en begeleiding van gemeentezang. Maar wij vervaardigen met evenveel passie instrumenten met meer moderne klankkleuren, geschikt voor latere stijlen orgelmuziek, inclusief de modernste. Bij grotere instrumenten combineren we mechanische speeltractuur geregeld met elektronische hulpmiddelen voor registratie, zoals Setzercombinaties.

Gebr. van Vulpen
Tennesseedreef 16
3565 CJ Utrecht
0031302313541
030-2315476
E-mailadres
Website
10 medewerkers
Opgericht in : 1940
30017283 – KvK

 Bremen, Duitsland - St. Petridom - Nieuwbouw
 Nõmme, Estland - Estonian Evangelical Lutheran Church - Nieuwbouw
 Salzburg, Oostenrijk - Kirche im Diakoniewerk Salzburg - Nieuwbouw
 Recklinghausen, Duitsland - St. Elisabethkirche - Nieuwbouw
 Valevåg, Noorwegen - Valestrand Kirke - Nieuwbouw
 Utrecht, Nederland - Domkerk - Restauratie
Comments are closed.