Orgelmakerij Steendam

Orgelmakerij Steendam

Orgelmakerij Steendam is gevestigd in Roodeschool, in het noordelijkste dorp van Nederland. Sinds 1986 bouwt, verbouwt, restaureert en renoveert Orgelmakerij Steendam orgels. Van kistorgel tot 3-klaviers orgels met vrij pedaal. De orgels van de 19e-eeuwse orgelmaker C. G. F. Witte, zijn voorganger Bätz en de orgelmaker Christian Müller staan centraal als inspiratiebron voor de orgels van Orgelmakerij Steendam.

Orgelmakerij Steendam heeft ruime ervaring met pneumatische, electro-pneumatische en mechanische orgels uit evenzovele tijdsperioden, en is in die hoedanigheid de ideale partner wanneer het om onderhoud, restauratie en nieuwbouw van uw orgel gaat.

Naast orgelbouw, houdt orgelmakerij Steendam zich ook bezig met taxatie van orgels, het vervaardigen van kerkmeubilair (meestal in het verlengde van het orgel).

Orgelmakerij Steendam geeft 15 jaar garantie op zijn instrumenten, maar ook op door Orgelmakerij Steendam uitgevoerde werkzaamheden. In de werkplaats in Roodeschool kunnen orgels tot en met 16-voets afmetingen worden afgebouwd. Al het tekenwerk vindt plaats in eigen bedrijf en op die manier kan, uiteraard in nauw overleg met de opdrachtgever, aan bijna elke wens voldaan worden. Daarbij wordt ten allen tijde goed gekeken naar de functie die het orgel gaat krijgen en wordt het uiteindelijke resultaat zo goed mogelijk afgestemd op het gebouw waarin het orgel geplaatst wordt.

Orgelmakerij Steendam
Westerdijkstraat 21
9983 PE Roodeschool
0031595412261
0031595415107
E-mailadres
Website
5 medewerkers
Opgericht in : 1986
02041573 – KvK

Comments are closed.