Slooff Orgelbouw

Slooff Orgelbouw

In ons bedrijf houden wij ons bezig met nieuwbouw, restauratie en onderhoud van mechanische, maar ook van pneumatische en elektro-pneumatische pijporgels in binnen- en buitenland.

Eén van onze specialiteiten is het moderniseren van de aansturing van elektro-pneumatische orgels d.m.v. een analoog besturingssysteem, ofwel contactloze schakeling, en indien nodig nieuwe bekabeling, ter vervanging van oude koppelkasten of excenter-contacten, en lak-isolatie bedrading.

Slooff Orgelbouw B.V. is een kleinschalig bedrijf dat staat voor vakmanschap en kwaliteit. De orgels worden met zorg gebouwd, gerestaureerd of gerepareerd. Door deze kleinschalige aanpak en vakmanschap is er altijd volle aandacht voor kwaliteit van de gebruikte materialen en details, die belangrijk zijn voor een pijporgel. Verder verzorgen wij ook het verplaatsen en ombouwen van orgels. Het gaat hierbij niet alleen om kerkorgels, maar ook om huispijporgels en theaterorgels.

Naast onze ruime ervaring met mechanische orgels hebben wij ons ook altijd bezig gehouden met pneumatische en elektro-pneumatische orgels, waar andere orgelbouwers dit geheel of gedeeltelijk hebben losgelaten of nooit hebben opgepakt.
Veel elektro-pneumatische orgels zijn van net na de Tweede Wereldoorlog en een groot aantal van hen kampt nu – na 50 jaar of meer – steeds vaker met storingen. Wij beschikken over een ruime ervaring met alle gebruikte systemen en kunnen zelfs de gehele schakeling vervangen door een nieuw analoog besturingssysteem of contactloze schakeling, die we in eigen beheer ontwikkeld hebben, bouwen en aan kunnen sluiten.
Hierdoor hebben we een absolute voorsprong op dit gebied.

Slooff Orgelbouw
Kattendijk 1A
2831 AA Gouderak
06-51542317
E-mailadres
Website
2 medewerkers
Opgericht in : 1933
52455890 – KvK

Comments are closed.