Verschueren Orgelbouw

Verschueren Orgelbouw

In 1891 richtte Leon Verschueren (1866-1957) in Heythuysen een orgelmakerij op. Aanvankelijk werden orgelonderdelen vervaardigd voor collega’s, maar al spoedig ging men in de orgelmakerij over tot de bouw van complete instrumenten. De eerste orgels werden nog volgens het mechanisch systeem gebouwd, enkele jaren later gevolgd door orgels met pneumatische tractuur.

Verschueren Orgelbouw in Heythuysen bouwt, restaureert en onderhoudt orgels. Sinds de oprichting in 1891 is ruime ervaring opgedaan met diverse technieken en orgeltypes uit sterk uiteenlopende stijlrichtingen. Het werkterrein strekt zich uit van Scandinavië tot Spanje en Italië. Een betrokken, ervaren en kundig team staat garant voor vakwerk van artistiek en technisch hoog niveau.

Sinds 1 november 2010 is de eigendom van de orgelmakerij overgedragen aan de “Stichting Verschueren Orgelbouw Heythuysen”. Sinds die datum is Johan Zoutendijk aangesteld als statutair directeur en wordt bij de organisatie en ontwikkeling van de orgelmakerij ondersteund door een managementteam.

Men kan rekenen op de inzet, betrokkenheid, kennis en kunde van het hele team. Verschueren Orgelbouw Heythuysen B.V. levert maatwerk en staat garant voor kwaliteit, vakmanschap en know-how.

Verschueren Orgelbouw
Oceanië 4
6014 DB Ittervoort
0031475491882
E-mailadres
Website
10 medewerkers
Opgericht in : 1891
13024065 – KvK

 Gotenburg, Zweden
 Innsbruck, Oostenrijk, Stift Wilten
 Kuopio, Finland - Mannisto
 Sankt Pauls, Italië
 Tarragona, Spanje
Comments are closed.